Scroll Top

Nieuwe inbouw vaatwasser? Let hier op!

nieuwe vaatwasser kopen let hier op

Het is belangrijk om voor aanschaf van een nieuwe inbouw vaatwasser rekening te houden met een aantal aspecten. Als je oude vaatwasser het heeft begeven wil je zo snel mogelijk een nieuwe, maar het is belangrijk om niet overhaast te handelen. Niet alleen bij het vervangen van een vaatwasser moet je op bepaalde dingen letten. Ook in een nieuwe keuken is het verstandig om de juiste keuze te maken. Gelukkig kun je tegenwoordig eenvoudig online vergelijken en producten filteren op jouw wensen. Zo kom je snel tot een beperkt aantal inbouw vaatwassers die voor jou geschikt zijn.

Meten is weten

De afmetingen van een inbouw vaatwasser zijn erg belangrijk en worden vaak genegeerd. Zeker bij het vervangen van een oude inbouw vaatwasser zijn de maten uitermate belangrijk. Toen de keuken namelijk geplaatst is is er rekening gehouden met het formaat van de oude vaatwasser. Je moet dan ook hetzelfde formaat weer aanschaffen, anders gaat je nieuwe afwasmachine nooit passen in de oude keuken. Bij het verwijderen van je oude machine is het verstandig om deze op te meten (lengte x breedte x hoogte) en te noteren. Zo weet je exact welke afmetingen je nodig hebt bij de aanschaf van een nieuwe machine.

Decibellen

energielabel inbouw vaatwasser

Elke machine maakt geluid, ook een inbouw vaatwasser. Deze geluidsproductie wordt aangeduid in decibellen. Wanneer jij van plan bent om een nieuwe vaatwasser te kopen is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Zeker bij een open keuken zijn de decibellen erg belangrijk. Des te hoger het aantal decibellen, des te meer geluid hij produceert. Gelukkig weten vaatwasser fabrikanten als Miele het geluid steeds verder te onderdrukken om de overlast zoveel mogelijk te minimaliseren.

Energielabels

Het is belangrijk om bewust te worden van het milieu en hierop in te spelen wanneer mogelijk. Bij de aanschaf van een inbouw vaatwasser kun je hier rekening mee houden. Alle moderne apparaten worden tegenwoordig namelijk voorzien van energielabels. Deze labels zijn opgedeeld in classificaties van A+++ tot D. Een A+++ afwasmachine is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. Hij verbruikt namelijk minder water & stroom dan bijvoorbeeld een machine met een D label.

Indeling

Alle fabrikanten hebben zo hun eigen manier van indeling bij een afwasmachine. De een plaatst een besteklade en de ander een bestekmandje. Zo zijn er nog veel meer verschillen te noemen. Bepaal voor jezelf wat jij belangrijk en praktisch vindt en kies het type vaatwasser die bij jouw wensen aansluit.

Functies

Naast alle praktische aspecten van een inbouw afwasmachine zijn de functies ook erg belangrijk. Hedendaags komen er steeds meer slimme apparaten op de markt die jou helpen met je dagelijkse bezigheden en dit een stukje aangenamer maken. Dit geldt ook voor vaatwassers. Er komen steeds meer functies bij. Denk bijvoorbeeld aan het uitstellen van de starttijd, uitgebreide programma’s en het bedienen met je smartphone. Hoe belangrijk de functies zijn is per persoon verschillend. Het is zeker wel de moeite waard om je hier eens in te verdiepen, alvorens je tot aankoop over gaat.

Leave a comment

Privacy voorkeuren
Wanneer je onze website bezoekt, kan deze via jouw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kun jij jouw privacy voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.