Siemens vaatwasser

siemens vaatwasser - inbouw vaatwasser

De voordelen van een Siemens vaatwasser

Een vaatwasser van Siemens is een goede keus, volgens de Consumentenbond. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar, maar de Consumentenbond heeft verschillende modellen van dit merk als een van de zuinigste vaatwassers op de markt beoordeeld. De modellen hebben een zeer gunstig energielabel en dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van de gebruiker. Een wasbeurt kost volgens de bond met dit type wasmachine nog geen 25 cent (22 cent om precies te zijn). Dat is als je voor het normale programma kiest. Op de Siemens vaatwasser zit ook nog een ecoprogramma. Kies je daarvoor, dan betaal je per wasbeurt nog geen 20 cent (17 cent om precies te zijn).

Zelf zuinig de vaat doen

Wil je zelf zuinig de vaat doen? Dan kun je natuurlijk kiezen voor het ecoprogamma van je Siemens vaatwasser, maar er zijn nog een aantal andere tips om extra op je waterverbruik te letten. Spoel je vieze vaat bijvoorbeeld niet af. Dat lijkt misschien gek, maar doordat je voorspoelt, gebruik je eigenlijk extra water, water wat je niet nodig hebt, omdat je apparaat ook al aan de slag gaat met het aangekoekte vuil. Een andere goede tip om te besparen op de energierekening, is om het apparaat alleen aan te zetten als deze helemaal vol is en de vaat zo veel mogelijk ’s avonds te laten draaien. Dan maak je in de meeste gevallen handig gebruik van het goedkopere tarief voor elektra.

Verschillende modellen: voor ieder wat wils

Dat een Siemens vaatwasser een zuinige apparaat is, blijkt uit de verschillende testen die de Consumentenbond heeft laten uitvoeren. Maar er zijn ook andere elementen die meewegen in de aanschaf van een nieuwe (inbouw)vaatwasser. De ruimte waar het apparaat ingebouwd moet worden, bijvoorbeeld. De fabrikant heeft hier goed op ingespeeld en ontwikkelde apparaten met verschillende afmetingen. Zo is er een model dat slechts 45 cm breed is, maar zijn er ook modellen met een breedte van 60 cm. De meeste apparaten worden tegenwoordig ingebouwd, en daarvoor zijn speciale typen op de markt, maar er zijn ook modellen die geheel vrijstaand geleverd kunnen worden, voor de gevallen dat inbouw vaatwasser niet mogelijk is.

Het is verstandig om eerst goed te kijken wat de mogelijkheden zijn, voordat je een apparaat aanschaft. Hiervoor kun je natuurlijk terecht in de winkel, waar gespecialiseerd personeel je kan adviseren. Op internet kun je ook terecht op de verschillende vergelijkingssites. Daar kun je niet alleen de verschillende modellen van een merk vergelijken, maar kun je ook kijken wat de voordelen van het ene merk zijn boven het andere merk. Op die manier kun je een goede keuze maken. Sla hierbij de gebruikservaringen van andere gebruikers niet over. Deze bevatten vaak zeer waardevolle informatie over het apparaat. Over het algemeen is wel te zeggen dat een Siemens vaatwasser een van de betere is in zijn segment.

Uniek voor een Siemens vaatwasser

Een Siemens vaatwasser maakt gebruik van het speciale Zeolith®-droogsysteem. Hierdoor is het niet meer nodig om na het wassen alsnog apart de vaat af te drogen met een theedoek. De vaat komt al goed droog uit de vaatwasmachine. Door het speciale systeem is het dof worden van glazen ook geen probleem meer. De glazen die uit de machine komen, blijven hun glans behouden, ook na de zoveelste wasbeurt. Dit is een extra bonus die een Siemens vaatwasser te bieden heeft.