Scroll Top

Siemens vaatwasser

Siemens levert vanaf het begin goede vaatwassers en is hierdoor een populair merk geworden binnen de vaatwasser branche. Een Siemens vaatwasser weet zich vaak te onderscheiden van de rest door de goede kwaliteit / prijs verhouding. Dit geldt niet alleen voor de vaatwassers, maar voor alle producten van Siemens. Er zijn verschillende modellen vaatwassers verkrijgbaar, zowel inbouw als vrijstaand. Met de huidige technologie heb je ook aardig wat functies tot je beschikking en wordt je vaat glanzend schoon. Bij het aanschaffen van een nieuwe inbouw vaatwasser is het belangrijk om de juiste maten te kennen van de beschikbare ruimte in de keuken.

Siemens vaatwasser

Beste Siemens vaatwassers

De beste Siemens vaatwasser is afhankelijk van je wensen en het type afwasmachine wat jij precies zoekt. Het is belangrijk om voor die tijd te weten wat je wensen zijn en hierop je keuze aan te passen. De kwaliteit / prijs verhouding is van alle vaatwassers even goed te noemen. De extra opties maken een machine beter, maar ook duurder. De instapmodellen zijn prima, wanneer je niet veel eisen hebt en gewoon een schone vaat wilt.

Siemens SN658X03TE vaatwasser

Siemens SN658X03TE vaatwasser

Een van de betere modellen is de Siemens SN658X03TE vaatwasser. Deze krachtige machine ontvangt een hoge waardering door verschillende consumenten. Dit komt niet alleen door de vele functies, maar ook doordat de machine extreem energiezuinig is. De Siemens SN658X03TE heeft een A+++ energielabel en is met 42 db extreem rustig tijdens de schoonmaak. Verder beschikt de afwasmachine over een besteklade en biedt het ruimte voor 13 couverts. Door de nieuwste Zeoliet korrel technologie wordt alle vaat goed droog, ook het glaswerk. Op de vloer wordt d.m.v. een lampje de resttijd aangegeven van het programma.

Zelf zuinig de vaat doen

Wil je zelf zuinig de vaat doen? Dan kun je natuurlijk kiezen voor het ecoprogamma van je Siemens vaatwasser, maar er zijn nog een aantal andere tips om extra op je waterverbruik te letten. Spoel je vieze vaat bijvoorbeeld niet af. Dat lijkt misschien gek, maar doordat je voorspoelt, gebruik je eigenlijk extra water, water wat je niet nodig hebt, omdat je apparaat ook al aan de slag gaat met het aangekoekte vuil. Een andere goede tip om te besparen op de energierekening, is om het apparaat alleen aan te zetten als deze helemaal vol is en de vaat zo veel mogelijk ’s avonds te laten draaien. Dan maak je in de meeste gevallen handig gebruik van het goedkopere tarief voor elektra.

Verschillende modellen Siemens vaatwassers

Dat een Siemens vaatwasser een zuinige apparaat is, blijkt uit de verschillende testen die de Consumentenbond heeft laten uitvoeren. Maar er zijn ook andere elementen die meewegen in de aanschaf van een nieuwe (inbouw)vaatwasser. De ruimte waar het apparaat ingebouwd moet worden, bijvoorbeeld. De fabrikant heeft hier goed op ingespeeld en ontwikkelde apparaten met verschillende afmetingen. Zo is er een model dat slechts 45 cm breed is, maar zijn er ook modellen met een breedte van 60 cm. De meeste apparaten worden tegenwoordig ingebouwd, en daarvoor zijn speciale typen op de markt, maar er zijn ook modellen die geheel vrijstaand geleverd kunnen worden, voor de gevallen dat een inbouw vaatwasser niet mogelijk is.

Het is verstandig om eerst goed te kijken wat de mogelijkheden zijn, voordat je een apparaat aanschaft. Hiervoor kun je natuurlijk terecht in de winkel, waar gespecialiseerd personeel je kan adviseren. Op internet kun je ook terecht op de verschillende vergelijkingssites. Daar kun je niet alleen de verschillende modellen van een merk vergelijken, maar kun je ook kijken wat de voordelen van het ene merk zijn boven het andere merk. Op die manier kun je een goede keuze maken. Sla hierbij de gebruikservaringen van andere gebruikers niet over. Deze bevatten vaak zeer waardevolle informatie over het apparaat. Over het algemeen is wel te zeggen dat een Siemens vaatwasser een van de betere is in zijn segment.

SIEMENS VAATWASSER KOPEN?

Uniek voor een Siemens vaatwasser

Een Siemens vaatwasser maakt gebruik van het speciale Zeolith®-droogsysteem. Hierdoor is het niet meer nodig om na het wassen alsnog apart de vaat af te drogen met een theedoek. De vaat komt al goed droog uit de vaatwasmachine. Door het speciale systeem is het dof worden van glazen ook geen probleem meer. De glazen die uit de machine komen, blijven hun glans behouden, ook na de zoveelste wasbeurt. Dit is een extra bonus die een Siemens vaatwasser te bieden heeft.

Siemens vaatwasser inbouw

Het merk Siemens heeft verschillende soorten vaatwassers in hun assortiment, zoals de inbouw vaatwasser. Een inbouw Siemens vaatwasser is een vaak gekozen product in moderne keukens. De inbouw vaatwassers van Siemens werk je namelijk helemaal weg. De volledig integreerbare afwasmachines vormen een geheel met de naastliggende keukenkastjes. De inbouw ervan kun je eenvoudig zelf doen of uitbesteden aan een expert. Vaak bieden winkels ook een optie om de vaatwasser in te laten bouwen. Mocht je een oude vaatwasser willen vervangen, dan wordt deze in de meeste gevallen gratis retour genomen.

siemens iq300 vaatwasser

De vaatwassers van Siemens vallen allemaal in een bepaalde serie. Zo heeft Siemens verschillende iQ series, zoals iQ300, iQ500 en iQ700. Binnen de Siemens iQ300 vaatwasser series vallen verschillende vaatwasmachines, maar al deze machines hebben geavanceerde functies. De Siemens iQ300 vaatwasser beschikken onder andere over varioSpeed Plus, emotionLight en het Zeolith droogsysteem. Een iQ300 vaatwasser wordt ook vaak gekozen door de consument. Het zijn namelijk stijlvolle machines met veel functies voor een aantrekkelijke prijs.

VEELgestelde vragen

Wat is de garantie op een Siemens vaatwasser?

Standaard ontvang je 2 jaar on-site garantie op een Siemens vaatwasser. Dit betekent dat er bij een probleem binnen 2 jaar na aankoopdatum een monteur je langskomt om het probleem te verhelpen.

Hoeveel water verbruikt een Siemens vaatwasser?

Dit verschilt per model vaatwasser. Bij veel winkels wordt dit duidelijk aangegeven bij het betreffende model. Vaak kun je bij webwinkels ook filterren op de gewenste zuinigheid.

Privacy voorkeuren
Wanneer je onze website bezoekt, kan deze via jouw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kun jij jouw privacy voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.