Scroll Top

Miele vaatwasser

Er zijn verschillende grotere en bekende merken vaatwassers, waarvan Miele er eentje is. Maar wat zijn nu precies de voordelen van een Miele vaatwasser boven de vele andere merken die er op de markt beschikbaar zijn? Een van de dingen die dit merk uniek maakt, is de speciale besteklade. Op het model zit zelfs een patent. Het is een flexibele en platte besteklade, waar je het bestek als het ware naast elkaar in neer legt. Op die manier zorg je ervoor dat de vorken, lepels en messen goed afzonderlijk van elkaar schoongemaakt worden. De besteklade in een Miele vaatwasser kan in de breedte worden versteld, maar kan ook hoger of lager worden gemaakt. Op die manier is de lade perfect aan te passen aan de vaat die je op dat moment wilt draaien. De meeste andere merken maken gebruik van een uitneembare bestekbak, waarmee je soms wel het risico loopt dat je bestek niet goed schoon het apparaat uit komt. Dit omdat er bijvoorbeeld twee lepels tegen elkaar aan hebben gestaan.

miele vaatwasser

Een Miele vaatwasser is energiezuinig

De modellen van dit merk kunnen allemaal rekenen op een prima energielabel. De Miele vaatwassers zijn energiezuinig in gebruik. Hoewel het soms lijkt dat je voor een energiezuinig apparaat in eerste instantie meer betaalt, kun je je investering goed terugverdienen. Juist omdat het apparaat zuiniger omspringt met water- en energieverbruik. Dit kan je al snel geld schelen op de eindafrekening. Vooral bij huishoudens waar de vaatwasser toch zeker iedere avond aan wordt gezet, kan dit voordeel al snel oplopen en heeft de investering voor een energiezuinig model zich al vrij vlot uitbetaald.

Inbouw of vrijstaand?

Tegenwoordig zijn de meeste vaatwassers compleet geïntegreerd in de keuken, de inbouw vaatwasser. Je ziet ze niet omdat ze zijn ingebouwd achter een keukenkastje en je hoort ze ook niet, omdat de meeste merken in hun apparaten een goede geluidsisolatie verwerkt hebben. Dat is mooi, want het loont zich vaak om de vaat ’s avonds pas te laten draaien, op die manier maak je gebruik van het avondtarief voor elektra. Ga je zelf een Miele vaatwasser inbouwen? Zorg dan dat je vooraf goed gemeten hebt. Op die manier kom je niet in de problemen en weet je zeker dat je een model aanschaft, dat ook gaat passen. Een Miele vaatwasser is verkrijgbaar in diverse afmetingen, waardoor er altijd wel een model te vinden is dat past binnen de wensen en de ruimte die je hebt. Het is belangrijk om het apparaat altijd waterpas te hebben staan. Op die manier voorkom je vervelende gebreken en mogelijke lekkage. Natuurlijk controleer je of je de afvoer goed hebt aangesloten. Controleer altijd voor je aan het werk gaat, of je de elektriciteit en het water hebt afgesloten. Op die manier kun je veilig aan de slag gaan met het inbouwen.

MIELE VAATWASSER KOPEN?

MIELE vaatwasser laten inbouwen

Zie je het niet zitten om zelf aan de slag te gaan met de inbouwklus? Bij de meeste winkels hebben ze een speciale inbouwservice. Het apparaat wordt dan niet alleen naar je huis gebracht, maar wordt ook voor je op de juiste plek gezet en helemaal aangesloten. Let erop dat de winkel waar je je nieuwe Miele vaatwasser hebt gekocht, ook je oude model weer meeneemt. Het kan trouwens wel zijn dat je voor deze service een zogenaamde ‘verwijderingsbijdrage’ moet betalen.

VEELgestelde vragen

Wat is de garantie op een Miele vaatwasser?

Standaard ontvang je 2 jaar on-site garantie op een Miele vaatwasser. Dit betekent dat er bij een probleem binnen 2 jaar na aankoopdatum een monteur bij je langskomt om het probleem te verhelpen. Meer informatie over de garantie kun je altijd vinden bij de winkel waar jij de vaatwasser koopt.

Privacy voorkeuren
Wanneer je onze website bezoekt, kan deze via jouw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kun jij jouw privacy voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.