Scroll Top

Levensduur vaatwasser

levensduur vaatwasserWanneer je een vaatwasser koopt wil je natuurlijk lang plezier beleven aan de machine. De levensduur van een vaatwasser is dan ook erg belangrijk, maar dit verschilt per merk en type. Over het algemeen gaan de budget modellen minder lang mee. Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Om de vaatwasser levensduur te kunnen berekenen kun je beter een schatting maken van het aantal afwascyclussen. Des te vaker je een vaatwasser laat reinigen, des te korter in tijd zal de afwasmachine mee gaan. De levensduur van elke vaatwasser kun je ook zelf verhogen. Dit doe je door de vaatwasser ook regelmatig te reinigen en goed te onderhouden.

 

BESTE DEALS
De beste vaatwassers
Bekijk en vergelijk de vaatwassers van de bekende merken met een lange levensduur. Populaire modellen zijn op dit moment in de aanbieding.

Hoe lang gaat een vaatwasser mee?

De levensduur van een vaatwasser is erg afhankelijk van veel factoren. Op de eerste plaats moet je je realiseren dat over het algemeen bij duurdere merken, zoals Miele vaatwassers de levensduur vele malen hoger is. De prijs van deze vaatwassers is hoger dan gemiddeld. Dit komt mede door de materialen die gebruikt zijn en dit draagt weer bij aan de levensduur van een vaatwasser. Wanneer je elke dag je afwasmachine gebruikt zal deze qua tijd minder lang zonder storing reinigen, dan een machine die maar twee keer per week gebruikt wordt. Over het algemeen gaan alle vaatwassers bij gemiddeld gebruik (4 a 5 keer in de week) minimaal 5 jaar mee. Bekende merk vaatwassers, zoals Miele, Siemens en Bosch gaan zelfs langer dan 10 jaar mee. Bij de aanschaf van een nieuwe vaatwasser is het ook goed om altijd de garantie periode te bekijken. Wanneer een vaatwasser fabrikant een lange garantie geeft, mag je er ook vanuit gaan dat deze een lange levensduur heeft. Een goed antwoord geven op de vraag: Hoe lang gaat een vaatwasser mee? – is dan ook erg lastig.

BESTE DEALS
De beste vaatwassers
Bekijk en vergelijk de vaatwassers van de bekende merken met een lange levensduur. Populaire modellen zijn op dit moment in de aanbieding.

Levensduur vaatwasser in cyclussen

De vaatwasser levensduur heeft grotendeels te maken met hoe intensief je de afwasmachine gebruikt. Aan de hand van het aantal reinigs-cyclussen kun je berekenen wanneer de machine aan vervanging toe is. Per merk vaatwasser is het aantal cyclussen erg verschillend. Daarom is het ook verstandig om per merk te kijken wat je mag verwachten en hierop een berekening los te laten.

Privacy voorkeuren
Wanneer je onze website bezoekt, kan deze via jouw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kun jij jouw privacy voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.