Scroll Top

Bosch vaatwasser

Wanneer je kiest voor een Bosch vaatwasser maak je de juiste keuze. De fabrikant speelt slim in op de wensen van de klant en breidt hier het assortiment verder mee uit. Bosch vaatwassers beschikken over diverse mogelijkheden die je bij andere fabrikanten niet tegenkomt. Bosch levert verschillende type vaatwassers, waaronder inbouw, vrijstaand en onderbouw. Het type vaatwasser is afhankelijk van waar je de machine wilt plaatsen. Naast de grote variatie aan mogelijkheden maken de vaatwassers ook erg weinig geluid tijdens het reinigen.

Bosch vaatwasser

Beste Bosch vaatwassers

Bosch SMV68PX01N vaatwasser

Bosch SMV68PX01N

De Bosch SMV68PX01N is een volledig integreerbare vaatwasser met veel functies. Deze vaatwasser heeft inklapbare rekjes en beschikt over 8 verschillende programma’s. Met maar 42 decibel produceert de Bosch SMV68PX01N veel minder geluid tijdens de schoonmaak dan andere vaatwassers. Deze Bosch vaatwasser heeft ruimte voor maximaal 13 couverts. Met een A+++ certificaat is hij extreem energiezuinig. De speciale functie voor glaswerk maakt je glazen glanzend schoon. Ook voor hardnekkig vuil en aangekoekte etensresten is er een speciaal programma beschikbaar. Met de energiezuinige programma’s maak je je vaat glanzend schoon in recordtempo. Hiermee bespaar je naast veel energie ook veel water.

Bosch SMV46JX07N vaatwasser

Bosch SMV46JX07N

De Bosch vaatwassers lijken in het algemeen allemaal op elkaar, zeker als je de inbouw vaatwassers bekijkt. De grootste verschillen zitten in de afmetingen, energiezuinigheid en functies. De Bosch SMV46JX07N vaatwasser is dan ook een afwasmachine met veel mogelijkheden. De machine heeft ruimte voor 13 couverts en kent 5 reinigingstemperaturen. Een aquastop is ook standaard ingebouwd bij de Bosch SMV46JX07N vaatwasser. Verder kun je de reiniging uitstellen en produceert het apparaat met 44 decibel weinig geluid. Een perfecte vaatwasser om te gebruiken in een open keuken. Het A++ certificaat en de automatische doseer assistant maken deze vaatwasser erg zuinig.

Bosch vaatwasser SBV88QX16N

Bosch SBV88QX16N

Met de Bosch SBV88QX16N haal je een premium vaatwasser in huis. Dit apparaat komt uit het hoogste segment van Bosch en kent nog meer functies en mogelijkheden dan de andere Bosch vaatwassers. De Bosch SBV88QX16N vaatwasser is voorzien van binnenverlichting om het in- en uitpakken van de vaat nog makkelijker te maken. Met de 5 speciale functies vario speed plus, hygiëne plus, extra droog, remote start en intensive zone is deze vaatwasser uitgerust met meer mogelijkheden dan andere modellen. Ook een speciaal reinigingsprogramma voor de vaatwasser zelf is aanwezig.

BOSCH vaatwasser series

De vaatwassers van Bosch worden onderverdeelt in series. Zo zijn er 4 verschillende vaatwasser series beschikbaar, namelijk Serie 2, Serie 4, Serie 6 en Serie 8. Elke vaatwasser serie heeft zijn eigen voordelen en functies. Des te hoger het nummer, des te meer functies de vaatwasser heeft. Bij de Serie 8 vaatwassers heb je een extra functie tot je beschikking voor het glanzend schoonmaken van je glazen. Met een Serie 2 machine heb je de duurzame Bosch kwaliteit voor een goede prijs. Het nummer van de Bosch serie vind je terug in de naam van het product. De naam van een Bosch vaatwasser begint altijd met 3 letters gevolgd door een nummer. Het eerste nummer na de eerste 3 letters is de serie waar de vaatwasser in valt.

Bosch inbouw vaatwassers

De meeste afwasmachines worden tegenwoordig ingebouwd in de keuken. Dit zijn de zogenoemde inbouw vaatwassers. Een Bosch inbouw vaatwasser is verkrijgbaar in 2 modellen, namelijk 45cm en 60cm breed. Naast de breedte is de hoogte van een inbouw vaatwasser ook belangrijk. Dit noemt men de Nis-hoogte. Een Bosch inbouw vaatwasser is verkrijgbaar met verschillende Nis-hoogtes. De hoogte van een vaatwasser is nog wel te stellen, maar de basis hoogte is afhankelijk van het model. Meten is weten, en erg belangrijk voordat je een Bosch vaatwasser aanschaft. Ook heeft Bosch nog een modulaire inbouw vaatwasser in het assortiment. Dit type wordt niet op de vloer geplaatst, maar volledig in de achterwand van een keuken weggewerkt.

Vrijstaande modellen

Wanneer je niet beschikt over de mogelijkheid om een vaatwasser in te bouwen kun je kiezen voor een vrijstaande Bosch vaatwasser. Een vrijstaand model kun je overal plaatsen en is vanaf de fabriek aan alle zijdes afgewerkt. Net als bij een Bosch inbouw vaatwasser zijn er verschillende Series beschikbaar. Ook voor dit model vaatwasser gelden dezelfde serie nummers. Naast de 45cm en 60cm brede modellen is er ook een vrijstaande compacte Bosch vaatwasser. Deze kun je bijvoorbeeld op het keukenblok plaatsen.

BOSCH VAATWASSER KOPEN?

BOSCH silence plus vaatwasser

Een functie waar veel Bosch vaatwassers over beschikken is Silence Plus. Silence Plus betekent dat de machine erg stil is en dus weinig geluid maakt wanneer deze bezig is met de schoonmaak van je vaat. Als je een open keuken hebt is het aanschaffen van een Bosch silence plus vaatwasser aan te bevelen. Deze bijzonder stille afwasmachines zijn ook nog eens erg goed voor het milieu en verbruiken weinig water. Een gemiddelde silence plus vaatwasser produceert nog geen 50 decibel. In vergelijking met andere machines is dit erg weinig.

Beoordelingen

Bosch brengt met enige regelmaat nieuwe vaatwassers op de markt. De consumentenbond beoordeelt de nieuwste Bosch vaatwassers met hoge cijfers. Hierbij wordt gekeken naar de prijs, functies, reiniging en energielabels. Alle modellen vaatwassers van Bosch beschikken over verschillende functies. Het is verstandig om voor aankoop te bekijken wat je echt nodig hebt en hier je keuze op baseren. Naast de cijfers van de consumentenbond ontvangen de bosch vaatwassers ook door consumenten zelf hoge cijfers.

Vanaf je smartphone te besturen

Je hebt vast wel eens gehoord van ‘the internet of things’. Dit houdt simpel gezegd in dat ook moderne apparatuur tegenwoordig op internet aangesloten is. Denk aan de op afstand instelbare thermostaat van de centrale verwarming. Bosch heeft verschillende typen apparaten, zoals ovens, wasmachines en vaatwassers op de markt gebracht die ook op internet zijn aangesloten. Deze apparaten zijn vanaf een andere locatie te bedienen, via een smartphone. Je kunt dus je Bosch vaatwasser vanaf een andere locatie aanzetten, waardoor de vaat klaar is als je thuis komt. Om de apparaten vanaf de smartphone te besturen, moet je de speciale ‘home connect’-app hebben gedownload. En je apparaat moet natuurlijk zijn uitgerust met deze speciale ‘home connect’-functies. Het lijkt erop dat in de toekomst veel, zo niet alle, elektrische apparaten met het internet verbonden zullen zijn.

VEELgestelde vragen

Wat is de garantie op een Bosch vaatwasser?

Standaard ontvang je 2 jaar on-site garantie op een Bosch vaatwasser. Dit betekent dat er bij een probleem binnen 2 jaar na aankoopdatum een monteur je langskomt om het probleem te verhelpen. Meer informatie over de garantie kun je altijd vinden bij de winkel waar jij de vaatwasser koopt.

Wat is de breedte van een Bosch vaatwasser?

De vaatwassers van Bosch zijn verdeelt in 2 breedte maten, namelijk 45 centimeter en 60 centimeter. Dit geldt zowel voor de inbouw als vrijstaande modellen.

Zijn er op dit moment aanbiedingen beschikbaar?

Voor alle actuele aanbiedingen kun je het beste eens kijken op onze aanbiedingen pagina. Hier verzamelen wij alle acties, aanbiedingen, kortingen en cashbacks van verschillende winkels.

Privacy voorkeuren
Wanneer je onze website bezoekt, kan deze via jouw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kun jij jouw privacy voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.