Bosch vaatwasser

Er zijn verschillende grote merken die een goed model vaatwasser op de markt brengen, dus wat maakt een Bosch vaatwasser nu de juiste keuze? De fabrikant speelt slim in op wensen van de klantbehoefte door met verschillende modellen op de markt te komen. Zo zijn er modellen die geschikt zijn als inbouw vaatwasser, zoals de SMV68TX03N en de SMV68PX01N, maar er zijn ook modellen die juist prima vrijstaand in de keuken of de bijkeuken kunnen worden geplaatst. Ook heeft de fabrikant verschillende formaten, waardoor het apparaat in elke woning geplaatst en desgewenst ingebouwd kan worden.

Bosch vaatwasser

Nieuwe modellen komen goed uit de test

Bosch heeft een aantal nieuwe modellen vaatwassers op de markt gebracht, die zeer goed uit de testen van de Consumentenbond zijn gekomen. Er werd natuurlijk gelet op hoe duur de apparaten waren in vergelijking met elkaar. Maar daarbij moet je altijd wel rekening houden met het feit dat een energiezuinig model in aanschaf misschien wel meer kost, maar dat dat prijsverschil op den duur minder wordt. Je betaalt immers ook minder om de Bosch vaatwasser te laten draaien. Ook het energieverbruik was een punt waarop vergeleken werd en van de geteste machines bleek een wasbeurt met het meest gebruikte programma, slechts 16 cent te kosten. Daarbij werd gekeken naar hoe schoon de vaat was die uit de Bosch vaatwasser kwam. Zaten er nog etensresten op de vaat, dan scoorde een apparaat op dat punt vanzelfsprekend lager. De meeste Bosch vaatwasser modellen hebben tegenwoordig een speciaal ‘ecoprogramma’, dat energiezuinig is. Op deze functie zijn de machines apart getest.

Vanaf je smartphone te besturen

Je hebt vast wel eens gehoord van ‘the internet of things’. Dit houdt simpel gezegd in dat ook moderne apparatuur tegenwoordig op internet aangesloten is. Denk aan de op afstand instelbare thermostaat van de centrale verwarming. Bosch heeft verschillende typen apparaten, zoals ovens, wasmachines en vaatwassers op de markt gebracht die ook op internet zijn aangesloten. Deze apparaten zijn vanaf een andere locatie te bedienen, via een smartphone. Je kunt dus je Bosch vaatwasser vanaf een andere locatie aanzetten, waardoor de vaat klaar is als je thuis komt. Om de apparaten vanaf de smartphone te besturen, moet je de speciale ‘home connect’-app hebben gedownload. En je apparaat moet natuurlijk zijn uitgerust met deze speciale ‘home connect’-functies. Het lijkt erop dat in de toekomst veel, zo niet alle, elektrische apparaten met het internet verbonden zullen zijn.

BOSCH VAATWASSER KOPEN?

Inbouw of vrijstaande bosch vaatwasser?

De meeste vaatwassers worden tegenwoordig ingebouwd, ook wel een inbouw vaatwasser genoemd. Dit kan ook heel goed met de vaatwassers van Bosch die speciaal zijn ontwikkeld om ingebouwd te worden. Een aantal modellen heeft een speciale ‘AquaSensor’, die ‘ziet’ hoe vuil de vaat is en daarop het waterverbruik aanpast. Is de vaat schoon, dan stopt de machine met spoelen. Op die manier wordt er nooit meer water verbruikt dan nodig is. Ook zijn er modellen die een speciaal systeem hebben om het glaswerk te beschermen. Door een speciaal programma worden de glazen met minder hoge temperaturen gespoeld en is de droogtijd precies afgesteld, zodat de glazen streeploos schoon uit het apparaat komen. Dit reinigen gebeurt overigens muisstil bij een Bosch vaatwasser.

VEELgestelde vragen

Wat is de garantie op een Bosch vaatwasser?

Standaard ontvang je 2 jaar on-site garantie op een Bosch vaatwasser. Dit betekent dat er bij een probleem binnen 2 jaar na aankoopdatum een monteur je langskomt om het probleem te verhelpen. Meer informatie over de garantie kun je altijd vinden bij de winkel waar jij de vaatwasser koopt.

Privacy voorkeuren
Wanneer je onze website bezoekt, kan deze via jouw browser informatie opslaan van specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hier kun jij jouw privacy voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die wij aanbieden.